Donatiemogelijkheden

Bedankt dat je overweegt een donatie te doen aan Stichting STAGATHA voor het behoud van onze dorpskerk! Wij bieden je een aantal opties waarmee je ons financieel kunt ondersteunen.

  1. Een jaarlijkse bijdrage

Middels de buttons aan de zijkant (editors note: dit aanpassen naar waar de button komt te staan, kan dus ook ‘onderaan/ bovenaan de pagina’ zijn) kun je een machtiging voor een jaarlijkse bijdrage downloaden om in te vullen. De machtiging kun je sturen naar info@stagathaharreveld.nl. Het zou geweldig zijn als je deze machtiging met meerdere mensen in je omgeving wil delen!

Wens je liever een papieren machtiging? Neem dan contact met ons op, wij verstrekken je er graag een. Ook kun je in de kerk dagelijks tussen 09:00 en 18:00 uur een machtigingsformulier ophalen. Het inleveren van papieren machtigingen kan in de brievenbus bij de kerk (Kerkstraat 38).

  1. Het verstrekken van een donatie of lening

Wil je graag een groter bedrag ter beschikking stellen als donatie of als lening? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

  1. De aankoop van obligaties

Bij het verstrekken van een lening kun je ook denken aan de aankoop van een of meerdere obligaties (een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening). De obligaties STAGATHA hebben een waarde van € 500,- per obligatie.

Hoe werkt de aankoop van een obligatie STAGATHA?

Voor een bedrag van € 500,- ontvang je van STAGATHA een obligatie. De obligatie bestaat uit twee delen.

  • Deel 1: Allereerst het daadwerkelijke schuldbewijs. Hierop staat hoeveel STAGATHA aan het eind van de looptijd, of bij eerdere afbetaling, zal betalen aan jou. Verder vermeldt het schuldbewijs het rentepercentage en je gegevens. De stichting STAGATHA heeft geen winstoogmerk. Alle bestuurders en overige personen die zich inzetten voor de stichting doen dit uitsluitend op vrijwillige basis voor het algemeen nut voor Harreveld. Om die reden is het rentepercentage van de obligaties vastgesteld op 0,0 %.
  • Deel 2: Het tweede deel van de obligatie is het zogenaamde couponblad. De coupons geven per rentevervaldatum de rentevergoeding weer. In het geval van STAGATHA is de couponrente dus 0,0 %.

Na een periode van vijf jaar wordt begonnen met het afbetalen van de obligaties. Dit gaat volgens een zogenaamd jaarlijks loterij-systeem. De obligaties die als eerste worden uitgeloot, worden als eerste afbetaald. Afhankelijk van het aantal obligaties wordt de afbetalingsperiode vastgesteld.

Let op: Jouw bijdrage is geen bijdrage aan de Rooms Katholieke Geloofsgemeenschap Harreveld, maar aan de Stichting STAGATHA, die het vastgoed vanaf 1 oktober 2022 gaat beheren. Deze twee staan helemaal los van elkaar.

Wanneer je de wens hebt om jouw jaarlijkse kerkbijdrage over te zetten naar Stichting STAGATHA stellen wij dit ook op prijs. Je dient dan wel zelf de kerkbijdrage stop te zetten of te verlagen en een machtigingsformulier bij ons in te dienen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Wij horen ze graag! Wanneer je ons contactformulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.