De ontmoetingsruimte

De ontmoetingsruimte van de St. Agathakerk kan op vele manieren worden ingestoken. Simpel gezegd wordt de kerk dankzij deze ontmoetingsruimte een evenementenlocatie voor kleinschalige evenementen die geschikt zijn om te organiseren in een kerkgebouw. De uitstekende bereikbaarheid van Harreveld door de ligging aan de N18 met een bushalte en parkeergelegenheid op het Meester Nijsplein, maken dat ook voor niet-Harrevelders de kerk (in de toekomst) een goede ontmoetingsruimte zal zijn.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Concerten: door de prachtige akoestiek komen concerten in de kerk goed tot haar recht. De Muziekvereniging St. Agatha of Kleinkoor Vivente zijn Harreveldse verenigingen die natuurlijk als eerste naar boven komen. Maar ook kleinschalige concerten van een strijkkwartet, zanger(es) of andere koren en harmonieën behoren tot de mogelijkheden.
  • Lezingen: een boekpresentatie, symposium of seminar. Het uitnodigen van schrijvers, academici en dichters om hun verhalen te vertellen. Hier is natuurlijk ook ruimte voor Harreveldse verenigingen om hun kennis en ervaringen te delen.
  • Tentoonstellingen: een kunstexpositie komt prachtig tot zijn recht in ons kerkgebouw. Een wisselende expositie versterkt door het bestaande werk van Jos ten Horn zal van onze kerk een prachtige expositieruimte maken.
  • Festiviteiten: een jubileum, huwelijksvoltrekking of reünie. Door de ruimte die ons kerkgebouw biedt, is het een perfecte plek voor dergelijke festiviteiten. Consumpties kunnen in samenwerking met de plaatselijke horeca worden voorzien.
  • Bijeenkomsten: Een heidag, training, zakelijke bijeenkomst, workshop, scholing, productpresentatie, etc. De mogelijkheden zijn hier bijna eindeloos. Zolang het een passende bijeenkomst is voor een kerkgebouw en wij de wensen kunnen faciliteren, is een bijeenkomst in onze kerk mogelijk. Ook Harreveldse ondernemers, verenigingen en bedrijven kunnen natuurlijk gebruik maken van deze unieke locatie.
  • Stiltecentrum: de kerk blijft geopend van 09:00 tot 18:00 uur voor mensen die behoefte hebben aan een moment van rust en bezinning. Momenteel is er ook een kleine dagelijkse inloop van een grote verscheidenheid aan bezoekers. Deze zijn én blijven dus van harte welkom.
  • Afscheidsvieringen: naast vrolijke bijeenkomsten is er tevens ruimte voor afscheidsvieringen. Ook zonder een katholieke insteek is de kerk een mooie en passende ruimte om een laatste groet te brengen. Condoleances en afscheidsvieringen zonder een binding met het geloof zijn in het plan verweven.
  • En meer! Elke vorm van samenkomen die geschikt is in een kerk zal in de toekomst mogelijk zijn. We denken graag met je mee!

Een goed voorbeeld van een kerk die er in geslaagd is om een dergelijk concept succesvol neer te zetten en uit te voeren is de Koppelkerk in Bredevoort. Bekijk vooral hun agenda eens voor inspiratie wat er in Harreveld straks mogelijk is.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Wij horen ze graag! Wanneer je ons contactformulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.